De gemeenteraad heeft in de zitting van december beslist om enkele afvaltarieven te verlagen. Concreet gaat het over het snoeihout en tuinafval op de containerparken in Gompel en Millegem. Daarnaast wordt ook de prijs van de groene zakken verlaagd voor gemengde plastic. De tariefwijzigingen gaan in op 1 januari 2017.

Het tarief voor snoeihout en tuinafval daalt van 0,12 euro per kilogram naar 0,09 euro per kilogram, een tariefverlaging dus met 25 procent. De reden voor deze verlaging zit in de dalende verwerkingskosten. Ook het gemeentebestuur moet dus minder betalen om het snoeihout en tuinafval af te voeren en te laten verwerken.

Groene zakken
Groene zakken zijn bedoeld voor gemengde plastic die niet thuishoort in de PMD-zakken. Deze zakken lever je af op één van onze containerparken. Tot op heden kostte een rol 3 euro. Hiervoor kreeg je 12 zakken, wat de prijs per zak op 0,25 euro bracht.

Vanaf 1 januari betaal je nog slechts 1,5 euro per rol, of 0,125 euro per zak. Met deze prijshalvering wil het gemeentebestuur het gebruik van de groene zak extra stimuleren.

Wat in de groene zak belandt, kan eenvoudiger worden gerecycleerd en komt niet in het restafval terecht. Door deze prijsdaling wordt het tariefverschil met restafval een stuk groter.